Grupul psaltic "Sfantul Ierarh Vasile cel Mare"

Grupul psaltic
Grupul psaltic
Grupul psaltic

Ca orice lucru bun si de folos, din dorinta si daruire pentru arta artelor - "muzica", cu voia Domnului si binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la initiativa tanarului Marian Bostan, a luat fiinta, in toamna anului 2009, Grupul psaltic "Sfantul Ierarh Vasile cel Mare" in cadrul parohiei "Sfantul Ierarh Vasile cel Mare" din Constanta.

In prezent Grupul psaltic numara 24 de membri: preoti, diaconi si studenti ai Facultatii de Teologie, abordand un repertoriu diversificat, fiind compus din piese religioase monodice (psaltice), folclor romanesc cat si colinde traditionale romanesti.

Principala activitate a grupului ramane pana in prezent oficierea de servicii liturgice.

Material discografic: 2 CD:

- "In orasul Vitleem" (colinde) - decembrie 2011
- "Cantari bizantine" - martie 2013

Grupul psaltic "Sfantul Ierarh Vasile cel Mare" a sustinut din anul 2009 pana in prezent o serie de concerte printre care amintim:

- Festivalul International de Muzica Corala "I.D.Chirescu" Cernavoda - 2009, 2010, 2011
- Concerte de colinde cat si pascale - Casa de Cultura a Sindicatelor Constanta - 2009, 2010, 2011, 2012, 2013
- Palatul Parlamentului - 2011

In luna mai a anului 2012, Grupul Psaltic a fost invitat in Sf. Munte Athos, unde a participat la mai multe sfinte slujbe in manastirile si schiturile din acest loc binecuvantat, aflat sub ocrotirea Maicii Domnului.

Acum, "cand toate s-au umplut de lumina si Cerul si Pamantul, si cele de dedesubt", dam slava lui Dumnezeu si nadajduim la cele de mantuire.

Dirijor: masterand Marian Bostan